Vælg en side

Snemanden og en trailer

af | okt 6, 2017

Snemanden og om at gå på opdagelse

Jeg kan godt lide at se YouTube. Som mange af jer ved, så kan man næsten ikke undgå at blive præsenteret for et næsten utilgiveligt antal reklamer. Normalvis er disse blot noget der skal overstås, så man kan komme til det man rent faktisk er her for – videoen.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har læst en eneste bog af Jo Nesbø, ja ikke engang er eneste ord. Dette er i sig selv en skandale, så det behøver vi ikke dvæle mere ved. Jeg erindrer ikke, hvad det var for en YouTube video jeg egentlig gerne ville se. Dette viste sig at være ligemeget, fordi jeg fik mere end jeg havde regnet med – hvilket ofte er mere end almindelig overraskende.

Jeg kan godt lide at gå i biograften, og jeg kan faktisk også godt lide at se trailerne lige inden filmen starter. Dette skyldes nok mest, at det er en næsten naturlig mulighed for at få inspiration til, hvad jeg skal se næste gang. Selvfølgelig følger jeg løbene med i, hvad der kommer i biografen, men af en eller anden grund er det langt mere dragene, rent faktisk at se traileren på det store lærred. Man sidder behagelig og med den rigtige lyd – og popcornene, ja dem har man allerede forsynet sig med.Det er for mig væsentlig mere overbevisende.

Når spændingen ingen ende vil tage

Måske har du allerede gættet nu, at den trailer jeg så, var filmatiseringen af Jo Nesbø’s Snemanden. Det er Michael Fassbender der spiller hovedrollen som Harry Hole, en norsk vicekommissær ved Oslo’s drabsafdeling. Filmatiseringen er baseret på den 7. bog om Harry Hole, og kan angiveligt sagtens læses uden at have kendskab til de tidligere bøger. Som sagt havde jeg ikke noget indgående kendskab til Nesbø’s forfatterskab, men Michael Fassbenders er jeg stor fan af. Derfor tænkte jeg, at jeg ville give den en fair chance. Ja det skete mere eller mindre naturligt, fordi det er satme en spændende trailer. Hvilket har resultatret i, at jeg glæder mig sindssyg meget til, at filmen får præminer d. 12 oktober.

Så hurtigt som remme og tøj kunne holde

Jeg elsker bøger, ja det er nok ikke nogen hemmelighed. Men jeg er også ret vild med film. Nogle gange kan filmatiseringer være en skøn forlængelse af bogen og andre gange, ja så kunne vi lige så godt have været foruden. Jeg har i skrivende stund ikke læst Snemanden, så derfor ved jeg heller ikke hvad jeg kan forvente mig. Men jeg kan fortælle, at efter at jeg havde set traileren, så opstod der en stor og næsten uimodståelig trang til at løbe så hurtig ned i nærmeste boghandler, købe bogen for derefter at skynde mig lige så hurtigt hjem og sluge den råt. Jeg har også åbnet den, og ja det første offer er allerede blevet identificeret. Indtilvidere er mine forventninger da også blevet indfriet. Så jeg glæder mig bestemt til at komme videre og rigtigt dykke ned i historien. Min ambition er at blive færdig, før jeg går ind og ser filmen. Tit synes jeg, at det er svært at forblive motiveret til at læse en krimi hvis jeg allerede kender slutningen, og noget siger mig at det ville være en skam med netop denne bog. Om jeg får ret, ja det må tiden vise.