Vælg en side

Kundeservice: Sådan bruger du Facebook aktivt i din kundeservicestrategi

af | aug 21, 2019

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Witcheren Geralt

Hvis du på den ene eller på anden måde er fan af Witcher-universet. Ja så kommer det næppe som en overraskelse at Netflix er i gang med at producere en serie som er baseret på bøgerne. Jeg er selv en stor fan af spillene og jeg er i fuld gang med bøgerne. Hvis du ikke kender Witcher-universitet og du godt kan lide fantasy, så synes jeg absolut ikke at der er nogen grund til at vente. Universitet er skabt af polske Andrzej Sapkowski og handler om Geralt og alle hans trængsler.

Geralt er Witcher, hvilket kort sat dækker over en profession hvor vedkommende dedikerer hele sit liv til at dræbe monstre. For at blive Witcher bliver man nødt til at gennemgå en masse mutationer, som også gør at man bliver stærkere og healer hurtigere andre almindelige mennesker. Samtidig lever man også længere, hvis man vel og mærke ikke bliver dræbt af et monster. Rygtet siger at ingen Witcher dør i sin seng af alderdom. Der er masser af magi i universet og dette spiller en stor rolle. Geralt møder en masse spændende personer på sin vej og der er også en stor kærlighedshistorie som både involvere kærlighed mellem en mand og en kvinde, men også en fars kærlighed til sit barn.

Et kort overblik

I øjeblikket er begge novellesamlinger oversat til dansk. Når jeg forelsker mig i et univers og nogle karakterer, ja så er min tålmodighed meget lille. I et stykke tid gik jeg og overvejede om jeg skulle vente til de efterfølgende bøger skulle blive oversat. Men da det ikke umiddelbart var muligt for mig at finde ud af om, og i så fald hvornår, bøgerne ville udkomme (yes Gyldendal, i’m looking at you), besluttede jeg mig for at dykke ned i den engelske oversættelser. Det skal lige tilføjes, at jeg virkelig synes at den danske oversættelse er intet mindre end fremragende.

Rune Brandt Larsen har gjort et godt stykke arbejde. Oversættelsen er ligeledes oversat direkte fra Polsk, hvilket jeg tror har gjort noget rigtig godt for den danske oversættelse. Jeg kan godt lide at sætte dansk litteratur og foretrækker som regel at vente på at en dansk oversættelse udkommer. Men der er som bekendt ingen regel uden en undtagelse. Jeg er i skrivende stund i gang med Time of contempt, som er nummer 2 i rækken af 5 romaner.